Du lever så länge du lär

ledarskapslitteratur Feb 26, 2019

Det finns inget rätt sätt. Konsten med livet är att hitta ditt sätt! Christer Olssons tredje bok "Du lever så länge du lär" har äntligen lämnat tryckeriet och här tecknar han sin bild av varför vi så sällan gör det vi bestämt oss för och hur vi ska bära oss åt för att ändra på det.

Christer Olssons tredje bokI 49 kåserande kapitel som spänner över allt ifrån självrespekt, rädsla och förändringsvilja till avundsjuka, mod och arbetsglädje målar Christer upp intresseväckande bilder samtidigt som han sår nya tankefrön.

Du lever så länge du lär är en varm och personlig inspirationsbok. Det är också en kickstart i självutveckling och personlig ledarskap. I sista delen av boken ges plats åt dina egna reflektioner och handlingsplaner. Du som vill att detta...

Läs mer...

Du läcker vad du tänker

ledarskapslitteratur Feb 26, 2019

Christer Olssons andra bok består av 57 Tankefrön, serverade i lättsam form med gott om plats för egna reflektioner. Varje Tankefrö har en kärna av sunt förnuft, gärna presenterad i kombination med det naturvetenskapliga perspektiv som blivit Christers signum. Läs boken med en penna i handen och ställ in dig på att bli en mer prövande, levande och lärande människa som verkligen vågar veckla ut sig.

 

ISBN: 9789163752728

Läs mer...

Vart är du på väg och vill du dit?

ledarskapslitteratur Feb 26, 2019

Fler och fler söker meningen med livet och många letar i bokhyllan, där det idag finns ett överflöd av profeter, livskurer, psykostrategier och mystiska modeller. Dock finns det bara en fiskarpojk från Öckerö utanför Göteborg som gjort sunt förnuft till sin affärsidé. 

Den har tagit honom långt. Christers goda råd är precis lika meningsfulla för en företagsledare som för en pensionär, en student eller andra vanliga människor. Vart är du på väg - och vill du dit? är Christers första bok och i den finner du summan av hans idéer, lättsamt och varsamt presenterade för dig som har båda fötterna på jorden men ändå tycker om att sväva ut ibland.

Sagt om boken:

"Har med stor glädje läst Christers bok. Det är flera saker jag gillar med boken. Att jag kan läsa boken som...

Läs mer...

Våga leda med hjärnan

ledarskapslitteratur Dec 06, 2018

Varför agerar och reagerar vi som vi gör? Varför upplever vi stress och varför är det så svårt med förändring? Vad krävs för att öka både min egen och medarbetarnas motivation? De flesta ledare har någon gång brottats med frågor som de här, men det har varit svårt att hitta bra svar. Och det är inte så konstigt. Vi har helt enkelt inte vetat bättre. Det är först under senare år som hjärnforskningen har kunnat förklara hur vi människor faktiskt fungerar och vad som krävs för att vi ska må och prestera så bra som möjligt. 

Våga leda med hjärnan ger dig nya insikter om hjärnan och mekanismerna bakom mänskligt beteende: Aha, det är därför jag gör som jag gör; Aha, det är därför mina medarbetare agerar ologiskt; Aha, det är så här jag...

Läs mer...

Virtuella möten - effektiv gränslös kommunikation

ledarskapslitteratur Nov 01, 2018

De positiva effekterna med virtuella möten är många. De hjälper organisationer och enskilda chefer, grupper och medarbetare att verka och samverka på ett effektivt och flexibelt sätt. Med virtuella möten krymper världen - de skapar helt nya sätt att arbeta och samarbeta på, och kan även förändra hur vi rekryterar och organiserar våra verksamheter.

Boken består av tre delar:
1. VAD: Vad är virtuell kommunikation? När passar det och till vad? 
2. VARFÖR: Vilka attityder finns till möten, särskilt virtuella möten? Motiv för virtuella möten? 
3. HUR: Konkret handledning, tips och exempel.

På bokens hemsida kommer extra material och länkar till olika applikationer och tjänster att publiceras.


Sagt om boken
"Jag hatar möten. Och gillar skarpt den här boken." Michael Dahlén, författare, föreläsare och ekonomiprofessor...

Läs mer...

Uppkopplad - Urkopplad - Avkopplad

ledarskapslitteratur Nov 01, 2018

Har skärmen fått för stor plats i ditt liv? Du är inte ensam. Men hur har det gått till? Hur har vi människor förändrats av internets utveckling? Vårt privatliv och vårt arbete? Och våra barn – hur är det att växa upp i ett skärmsamhälle?
Jimmy Mogrip skriver om internets utveckling, den smarta mobiltelefonens intåg och hur sociala medier påverkar vårt psyke. Internationell och nationell forskning och sociala experiment varvas med personliga erfarenheter.

- Jimmy Mogrip: Uppkopplad Urkopplad; ISBN; 978-91-7469-246-4

Läs mer...

Salutogent ledarskap

ledarskapslitteratur Nov 01, 2018

Dagens arbetsliv ställer nya krav på både människor och organisationer. Vad behövs för att ditt sammanhang ska fungera så att människorna där både kan må bra på jobbet och lyckas med sin uppgift? Det räcker inte med låga sjuktal och en riskfri miljö. Både ledare och medarbetare behöver förstå hur man stärker en kultur som kännetecknas av tillit, ansvar och arbetsglädje
Därför behövs ett ledarskap och medarbetarskap som lägger fokus på de förutsättningar och den kraft som leder till förbättring i riktning mot dit vi vill. När medarbetarnas mening blir viktigare än regler och rutiner frigörs kompetens och arbetslust.

- Anders Hanson: Salutogent ledarskap - för hälsosam framgång, ISBN: 978-91-980339-3-9

Läs mer...

Möteskokboken 1

ledarskapslitteratur Nov 01, 2018

"grunderna för att skapa effektiva möten"

Möteskokboken är till för dig som är:
- chef och vill få idéer till bättre arbetsmöten 
- projektledare och vill öka effektiviteten på dina projektmöten
- personalansvarig och vill utveckla möteskulturen inom organisationen
- pedagog och vill ha nya sätt att stimulera lärandet hos dem du utbildar
- föreningsaktiv och vill skapa delaktighet i besluts processerna
- forskning- och utvecklingsansvarig och vill skapa kreativa möten 
- allmänt nyfiken på hur man skapar möten där människor verkligen möts

En allt större del av våra arbetsliv går ut på att delta i olika typer av möten. Vi träffas i tid och otid. I värsta fall leds mötet av en oförberedd mötesledare och mötesdeltagarna är ditkommenderade. Resultatet blir därefter. Samtidigt är...

Läs mer...

Min hemlighet

ledarskapslitteratur Nov 01, 2018

I min hemlighet berättar Petter Stordalen sina hemligheter, alla de tips och trivs som tagit honom dit han är i dag både som make, far, och företagsledare. En historia om att våga när andra tvekar, om att gå sin egen väg.

- Petter Stordalen: Min hemlighet, ISBN 978 - 91 - 88123-40-4

Läs mer...

Lean - processutveckling

ledarskapslitteratur Nov 01, 2018

Lean är ett koncept som idag används globalt av företag och organisationer från nästan alla branscher. Inom bl a industriföretag, tjänsteföretag, kommunala verksamheter, sjukvård och statliga organisationer har Lean i stor utsträckning kommit att bli det mest populära sättet att utveckla verksamheter och deras processer.

Lean handlar om att transformera verksamhetsprocesser utifrån det värde som skapas för de externa kunderna. Målet är att skapa hög kundtillfredsställelse samtidigt som den egna processen effektiviseras. Lean innebär en drastisk utveckling av den interna kulturen samt ett paradigmskifte gällande hur verksamhetens flöden och processer struktureras och drivs. Centralt i Lean är det ledarskap och det med arbetarskap som utövas i verksamheten.
Denna bok avser att ge läsaren förståelse för vad Lean är, hur de verktyg och...

Läs mer...
1 2
Close

50% ifylld intresseanmälan till vårt nyhetsbrev

Vi har ett begränsat antal platser till Operativt Ledarskap.

Registrera din intresseanmälan så återkommer vi per omgående med besked om du blir tilldelad en plats. 

Operativt Ledarskap är ledningsprogrammet som syftar till att stärka dig som modern ledare inom offentlig sektor.